Berkum Blues Night 2022

Berkum Blues Night

De jaarlijkse Berkum Blues Night in wijkcentrum de Weijenbelt is een geliefd blues evenement in Zwolle met een sterke programmering. Voor de editie van dit jaar, op zaterdagavond 12 november 2022, heeft de organisatie twee bands weten te programmeren: The 12 Bar Blues Band en The New American Farmers.

The 12 Bar Blues Band, 12BBB
Deze band was in 2012 ook op de Berkum Blues Night. Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren; 4 prachtige CD’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben zij gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. Met deze Reunion Tour is de 12BBB weer helemaal terug van weggeweest met vrijwel de gehele originele bezetting: J.J. Sharp zang, Kees Dusink gitaar, Patrick ‘sideburn’ Orbist basgitaar, Jeffrey van Duffelen drums en (nieuw) de Haagse gitarist Peter Langerak.

The New American Farmers
Een cigar box gitaar is de eenvoudige “poor man’s” gitaar, gebouwd van een sigarenkistje, 3 of 4 snaren en een hals. Met dergelijke gitaren speelt Cigarbox Henri & The New American Farmers hun rauwe, hardrock garage blues rock vermengd met skiffle en Americana music.

De band werd in maart 2021 zelfs 3e bij een internationale video play off wedstrijd van het New Orleans cigar box festival.

De Berkum Blues Night is op zaterdag 12 november, aanvang 21:00 uur, zaal open 20:30 uur. Vanaf 16 oktober zijn tickets verkrijgbaar in De Weijenbelt (Campherbeeklaan 82 in Berkum) en bij Plato Zwolle, voorverkoop € 7.50, aan de zaal €10.00.

Datum

nov 12 2022
Verlopen!

Tijd

20:30
QR code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *